The Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2011

Buigen voor schoonheid: de Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2011 namen de winnaars. Alfa Romeo 33 Stradale wint Trofeo BMW Group + + + BMW 328 Hommage zijn wereldpremière viert + + + Eerste motorfiets concours en veiling

BMW 328 Hommage

München / Cernobbio. Dit weekend gewoon weg de stad van Cernobbio aan de oevers van het Comomeer reprised zijn status als centrum van de aandacht voor alle autoliefhebbers – en dit jaar motorfiets fans had ook veel te bewonderen. Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este bracht een selectie van klassieke modellen en nieuwe concept cars op de bijval van de verzamelde publiek. En voor de eerste keer dat de auto’s werden vergezeld door concurrerende motorfietsen voor klasse en de algemene overwinning in een wedstrijd van hun eigen, als fans van tweewielige klassiekers op weg naar de Villa Erba voor motorrijders zaterdag concours. Een ander nieuw kenmerk van de Concorso was de verkoop in handen van RM Auctions op zaterdagavond, die verzamelaars verleid met een line-up van 32 buitengewone auto’s. “Ons doel was om deze reeds lang bestaande gebeurtenis op een nieuw terrein met behoud van zijn karakter”, zei Karl Baumer, voorzitter van het Concorso d’Eleganza Villa d’Este en directeur van BMW Group Classic, waarin de redenen achter de veranderingen. “Het belangrijkste initiatief introduceerden we om mensen extra mogelijkheid om de Concorso bezoek was de toevoeging van een tweede Open Dag,” vervolgde Baumer. Dr. Jean-Marc Droulers, voorzitter van Villa d’Este SpA, ook verklaarde zich tevreden met het weekend: “We hebben gezien auto’s en motorfietsen die maakte onze harten sneller slaan – zowel binnen de kleine, exclusieve omgeving van de Villa d ‘Este en samen met het bredere publiek in de Villa Erba. ”

BMW 328 Hommage pers

De jury kende de Trofeo BMW Group, en met het “Best of Show” cum laude, op een 1968 Alfa Romeo 33 Stradale, terwijl de aloude Coppa d’Oro prijs bepaald door de openbare referendum ging naar een Alfa Romeo 6C 2500 SS uit 1942 . De “Concept Cars en prototypes” categorie, ondertussen werd bekroond door de Aston Martin Zagato viert zijn wereldpremière op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Een ander model maakt zijn debuut op het evenement was de BMW 328 Hommage, onthuld door de Beierse bedrijf om de 75ste verjaardag van haar iconische BMW 328 sportwagen uit de jaren 1930 merk.

BMW 328 Hommage

De Trofeo BMW Group in de eerste Concorso d’Eleganza Villa d’Este voor motorfietsen werd gewonnen door een Amerikaanse Pierce Vier uit 1910. Na de presentatie van de award, algemeen directeur van BMW Motorrad Hendrik von Kuenheim verschoof de aandacht naar de plannen voor de komende jaren: “We zijn op zoek naar dit concours te ontwikkelen tot een ontmoetingsplaats voor alle liefhebbers van motor design. Dat past bij zowel de traditie van de BMW motorfiets merk en de passie voor fietsen hier in Italië. ”

De mate waarin traditie kan inspireren en de mogelijkheden – en de gewenste – effecten van het verleden over de toekomst van auto-ontwerp waren beiden op de agenda van de high-powered jaarlijkse Design Talk ronde tafel, waarin de kwestie van het erfgoed van dit jaar aan bod in het ontwerp onder de rubriek “Traditie & Toekomst in Automotive Design”. Adrian van Hooydonk, directeur BMW Group Design, is lid geworden van Lotus Cars hoofdontwerper Donato Coco en Laurens van den Acker, Vice President van Renault Corporate Design, om te piekeren over de toekomst gerichte vormgeving aan de auto merken met een sterke erfgoed.

Vertegenwoordigers van de media kunnen meer informatie vinden op www.concorsodeleganzavilladeste.com en www.press.bmwgroup.com. Gebruik dan de zoekterm “Concorso”.