Car & Driver: 2010 BMW 750Li xDrive – Duurtest

Car and Driver heft hun eindverslag van de duurtest met de 2010 BMW 750Li xDrive uitgebracht. Hieronder een samenvatting van de hoogte- en verbeterpunten m.b.t. de kwaliteit van het vlaggenschip van BMW.

“Als een groot glimmend kerstcadeau leverde BMW een 750Li xDrive in het einde van 2009 voor een  65.000-km duurtest. Naast onze liefde voor gigantische achterzetels en statussymbolen hadden we nu de 7 serie aangevraagd voor een hoger doel: om te kijken of  de nieuwe auto echt de terugkomst is na de legendarisch complexe, over de top 7 serie. Is dat hoofdstuk over?

F02 750Li xDrive

Het duurde niet lang voor we doorhadden dat we de meeste extra’s niet zouden willen. Gedurende het grootste gedeelte van de test bleven de blinde hoek detectie en het ‘lane-departure’ waarschuwingssysteem wat bij het bestuurders assistentie pakket hoort uit. Zo hadden we in ieder geval geen last van alle signalen die daarbij horen. Ook hebben we, om wat voor reden dan ook, het aanrijdingwaarschuwingssysteem uitgezet wat met de radar gestuurde cruise control meegeleverd wordt.
Sommige bestuurders hadden ook de Head Up Display uitgezet nadat ze er achter gekomen waren dat deze verdwijnt als je je zonnebril opzet.

Night vision, hiervoor wordt een infrarood camera gebruikt die vanuit de grille uitkijkt naar voetgangers en dieren en geeft ons de mogelijkheid te kijken in het donker. Nadeel is wel dat je je aandacht dus regelmatig op het scherm moet houden.. Redacteur Daniel Pund noemde het “spectaculair afleidend.” Een andere redacteur vroeg, “Wie heft er nog infrarood nodig met zulke goede xenonlampen?”