De nieuwe M5

De vijfde generatie van de meest succesvolle high-performance sedan ter wereld in het premium segment ; nieuwe BMW M5 is een buitengewoon dynamische high-performance sportwagen met vier deuren en vijf volwaardige zitplaatsen; consequente verdere ontwikkeling van het voertuig concept is gestart in 1984 met de eerste generatie BMW M5, meeslepende track potentieel gecombineerd met de uitgebreide functionaliteit van een luxe business limousine, grensverleggende karakter door de sterk verbeterde efficiëntie, hoogste comfort op lange afstanden, en innovatieve rijhulpsystemen en infotainment functies.

 

 

 

 

Wereldpremière van de nieuw ontwikkelde BMW M high-performance motor: hoogtoerige 4,4-liter V8-motor met M TwinPower Turbo-pakket , dat bestaat uit:

-Twin Scroll Twin Turbo technologie, cross-bank uitlaatspruitstuk, High Precision Injection directe benzine-inspuiting en Valvetronic volledig variabele klepregeling, 412 kW/560 pk bij 6000 – 7000 tpm, maximum koppel: 680 Nm (502 lb-ft) van 1500 rpm, lag-free vermogensafgifte, typische M-auto stuwkracht.

-Aanzienlijk verbeterde balans tussen prestaties en brandstofverbruik: acceleratie 0-100 km / h  in 4,4 seconden, 0-200 km / h  in 13,0 seconden, topsnelheid: 250 km / h (305 km / h  met M Driver’s Package); gemiddeld verbruik in de EU-testcyclus: 9,9 liter per 100 km (28,5 mpg imp); motorvermogen 10 procent toegenomen op zijn voorganger, maximum koppel steeg met 30 procent, het brandstofverbruik nam met meer dan 30 procent af; uitgebreide Efficient Dynamics-technologie, waaronder Auto Start-Stop-functie en Brake Energy Regeneration .
-Vermogensafgifte via de  zeven-traps M Double Clutch Transmission Drivelogic, ; Launch Control, Low Speed ​​Assistance; automatisch geactiveerd parkeren ; M-specifieke versnellingspook, lederen M stuur met shift paddles.
-Hallmark M conceptuele harmonie zorgt voor een superieure prestaties met een precieze samenspel van aandrijving en chassis , aerodynamica en het gewicht is in evenwicht; vermogen-gewicht verhouding: 3,3 kg (ca. 7 lb) / pk; M-specifieke ophanging (voor-en achteras kinematica ), M Servotronic stuurbekrachtiging, Dynamic Damper Control, DSC stabiliteitscontrole systeem, inclusief M Dynamic Mode, carrosserie monteren met behulp van speciale panelen, lichtgewicht high-performance compound remsysteem.
-Uitstekend wendbaarheid dankzij de innovatieve achteras en differentieel met Active Differential M; elektronisch gestuurde multi-plate limited-slip differentieel kan volledig variabele verdeling van de aandrijving tussen de achterwielen tractie en stabiliteit te optimaliseren in dynamische verandering van rijstrook manoeuvres en uit de bochten accelereren; mate van de sluis kan worden gevarieerd tussen 0 en 100 procent afhankelijk van de situatie, snelle, precieze en pre-emptieve reacties danken aan een constante data cross-checking tussen de Active Differential M en de DSC stabiliteitscontrole-systeem, en bewaking van de stand van het gaspedaal, wiel snelheid.
Twee individueel geconfigureerde set-ups voor de auto kan worden opgevraagd met behulp van de nieuwe M Drive knop op het stuur, het bereik van de programmeerbare parameters uniek in het segment: gaspedaal reacties, M Servotronic reacties, Drivelogic shift-programma, de DSC-modus, Dynamic Damper Control en informatie in de Head-Up Display.
Kenmerkend body design met de bekende M esthetiek ; voorbumper met extreem grote luchtinlaten voor de motor en remmen; atletisch wielkasten om de grote spoorbreedte te benadrukken, kenmerk M ” kieuwen ‘met geïntegreerde richtingaanwijzers, aerodynamisch geoptimaliseerde achterbumper met diffusor tussen de rechter en linker  dubbele uitlaatpijpen, brancard-style achterspoiler op de kofferklep, 19-inch M lichtmetalen velgen in exclusief dubbele spaken .
Unieke combinatie van een sportwagen cockpit en een luxe ambiance in het interieur, M-specifieke instrumenten in zwart-panel technologie, nieuw ontworpen, met leer beklede middenconsole; M sportstoelen; standaard extra’s bevaten o.a ook: Merino lederen bekleding met uitgebreide functies, exclusieve Aluminium Trace decoratieve lijsten, BMW Individual hemelbekleding in antraciet, elektrisch bediende stuurkolom aanpassing, vier-zone automatische climate control en het omgevingslicht.
Uitgebreid assortiment van rijhulpsystemen en mobiliteit van diensten van BMW ConnectedDrive ongeëvenaard door de concurrentie in dit segment : M-specifieke Head-Up Display (standaard), Adaptive Headlights voor standaard xenon licht, High-Beam Assistant, BMW Night Vision met voetgangers erkenning , Lane Change Warning System, Lane Departure Warning System, Surround View, Speed ​​Limit Info, het gebruik van internet, uitgebreide integratie van smartphones en muziekspelers, real-time verkeersinformatie en apps voor het ontvangen van Web Radio en het gebruik van Facebook en Twitter.

Specificaties en prestaties:

x6_twinturbo

BMW M5: V8 benzinemotor, M TwinPower Turbo-technologie met Twin Scroll Turbo Twin, cross-bank uitlaatspruitstuk, High Precision Injection directe injectie en variabele klepbediening Valvetronic.
Cilinderinhoud: 4.395 cc, vermogen: 412 kW/560 pk bij 6.000 – 7.000 tpm,
max. koppel: 680 Nm  bij 1.500 – 5.750 tpm.
Acceleratie 0 – 100 km / h : 4,4 seconden,
Acceleratie 0 – 200 km / h : 13,0 seconden,
topsnelheid: 250 km / h / 155 mph (305 km / h / met M Driver’s Package).
Gemiddeld verbruik: 9,9 liter per 100 kilometer (28,5 mpg imp),
CO2-uitstoot: 232 g / km, uitlaat standaard: EU5.