De nieuwe BMW M5: vanaf €132.250

 

 

 

 

München/Rijswijk. De vijfde generatie van de BMW M5 weet een unieke balans te vinden tussen brute kracht en efficiency. Met de nieuwe 4,4 liter V8 M TwinPower Turbo motor biedt de sportsedan ultieme prestaties bij een duidelijk beperktere CO2-uitstoot. Het vermogen neemt toe tot 412 kW (560 pk) en het riante koppel van 680 Nm is al vanaf 1.500 t/pm beschikbaar. De nieuwe BMW M5 is daarmee de snelste in serie gebouwde BMW ooit. Met een prijs van 132.250 euro wordt de lagere CO2-uitstoot direct in een belastingvoordeel omgezet. De vorige BMW M5 kostte 158.730 euro.

 

 

 

De balans tussen prestaties en brandstofverbruik is uniek: 0-100 km/u in 4,4 seconden, 0- 200 km/u in 13 seconden, topsnelheid 250 km/h en een normverbruik van 9,9 liter per 100 km. Ten opzichte van zijn voorganger is het motorvermogen met 10% toegenomen, het koppel met 30% en is het verbruik met 30% afgenomen. Dit mede door het standaard start/stop systeem.

Limousine en sportwagen in één

Middels de twee M knoppen op het stuurwiel zijn individuele configuratiesets op te roepen: in deze configuratiesets kan de berijder de response van het gaspedaal, de M servotronic, het Drivelogic schakelprogramma, de DSC mode, de Dynamic Damper Control en de Head-Up display specificaties vastleggen. Hiermee kan de bestuurder met één druk op de knop zijn of haar comfortabele limousine veranderen in een pure sportwagen.

Standaard uitrusting

De standaarduitrusting van de nieuwe BMW M5 is buitengewoon compleet en komt overeen met de High Executive uitvoeringen van de andere 5 Serie modellen. Dus standaard is de BMW M5 o.a. uitgerust met lederen bekleding, stoelverwarming, alarmsysteem, xenon koplampen, parkeersensoren, iDrive navigatiesysteem en bluetooth telefoonvoorbereiding. Specifiek voor de BMW M5 zijn metallic lak en elektrisch verstelbare sportstoelen en stuurwiel in de standaarduitvoering opgenomen. Nieuw voor de M5 is de M Drivelogic transmissie met dubbele koppeling die extreem snelle schakeltijden mogelijk maakt en het actieve M differentieel, dat optimale tractie onder alle omstandigheden biedt.

De nieuwe BMW M5 staat vanaf december in de showroom.