Emergency Call leverbaar in Nederland met BMW ConnectedDrive. BMW verbindt bestuurder, auto en omgeving.

München/Rijswijk.  Vanaf 2015 verplicht binnen Europa, nu al beschikbaar bij BMW: noodoproep systeem eCall voor waarschuwing van hulpdiensten bij een ongeval. Het systeem maakt deel uit van een compleet netwerk van te personaliseren toepassingen voor meer veiligheid, infotainment en gemak in de auto. De toepassingen van BMW ConnectedDrive zijn al langer leverbaar maar vanaf 2 november aanstaande ook operationeel in Nederland. BMW is het eerste merk dat in Nederland een dergelijk compleet pakket aan toepassingen biedt.

 

 

Emergency Call is een systeem dat bij een ongeval snel hulpdiensten kan inlichten. Via een druk op de knop of via een automatisch uitgaand signaal kan politie, brandweer en/of een ambulance worden opgeroepen. Uniek aan het systeem van BMW is dat de oproep wordt aangenomen door een eigen servicecentrale die bovendien een dataverbinding met de auto kan aanleggen. Op deze manier kan de exacte locatie van de auto afgelezen worden en bovendien geconstateerd worden hoeveel inzittenden zijn betrokken, of en zo ja welke airbags zijn afgegaan en waar de auto geraakt is. Op deze manier kunnen de juiste hulpdiensten te allen tijde optimaal geïnformeerd worden. Bovendien wordt tijd bespaard omdat niet eerst via de landelijke 112 meldkamer gebeld hoeft te worden, maar door de BMW servicecentrale direct contact wordt gezocht met de meldkamer van de locale hulpdienst die benodigd is.

Compleet netwerk van diensten

BMW ConnectedDrive is een paraplu voor nog veel meer toepassingen. Google Local Search, weer en buienradar, nieuwsberichten: een greep uit de toepassingen die vanaf november dit jaar beschikbaar zijn voor BMW’s vanaf september 2010.

BMW leidend sinds 2001

Op het gebied van connectiviteit van bestuurder, het voertuig en de omgeving heeft BMW al jaren een leidende rol. Al in 1980 was BMW het eerste merk in de Formule 1 dat met telematica in de pitbox de technische data van de racewagens kon bewaken. En als ’s werelds eerste autofabrikant leverde BMW in 2001 een web-based portal voor gebruik in voertuigen. In 2008 beschikte de BMW 7 Serie bovendien als eerste auto over volledig internet in de auto. Het BMW ConnectedDrive platform levert sindsdien diensten zoals nieuws-, weer- en verkeersinformatie, reisgidsen, complete Office functies, e-mail en verschillende Google-diensten. Met de start van BMW ConnectedDrive in Nederland, bouwt BMW haar positie als ’s werelds meest toonaangevende merk op het gebied van connectiviteit in de auto verder uit.

Het systeem maakt gebruik van een in de auto ingebouwde SIM-kaart waarmee alle diensten in de gehele EU zonder additionele kosten gebruikt kunnen worden. Deze zijn ingedeeld in de categorieën ‘Gemak’, ‘Infotainment’ en ‘Veiligheid’.

 Gemak

In de eerste categorie vallen toepassingen als Google Local Search (Navigatiehulp met aanvullende informatie en zoekfunctie), Concierge Call (persoonlijke assistent 24/7), Teleservice Call (auto geeft zelf servicebehoefte door aan dealer) en Teleservice Battery Guard (houdt accuspanning in de gaten).

Infotainment

Weer (o.a. buienradar), Nieuws, BMW Internet, Bluetooth Streaming Audio (muziek afspelen via Bluetooth), Send to Car (informatie van pc verzenden naar auto), Mobile Office (e-mail, adresboek), BMW Apps (Social Media, Last Mile Navigation) en BMW Routes (toeristische routes) zijn de toepassingen die in de categorie Infotainment vallen.

Veiligheid

De laatste categorie Veiligheid omvat naast de genoemde manueel en automatisch te activeren Emergency Call ook bekende opties als Head-Up Display, Night Vision, Lane Change Warning en Parking Assist. Deze uit diverse modellen bekende bestuurders assistentiesystemen vallen ook onder de paraplu van BMW ConnectedDrive omdat zij deel uitmaken van het netwerk van bestuurder, auto en de omgeving. Met BMW ConnectedDrive laat BMW zien hoe rijplezier tot een nog hoger niveau getild kan worden met de nieuwste technologieën.