BMW pimpt een 7 Serie, speciaal voor de VAE

Individual 750i Verenigde Arabische Emiraten

BMW is lekker op dreef de laatste tijd: voor de Dubai International Motor Show, die morgen begint, heeft het merk een 750i onder handen genomen. De slee wordt specifiek gemaakt ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Emiraten (ze werden in december 1971 verenigd). Daarom worden er ook slechts 40 van gemaakt.

Wat is er anders aan de BMW, die door de Individual-afdeling onder handen werd genomen? Onder de motorkap niets: de oude vertrouwde 4,4 liter V8 levert nog steeds 407 pk, wat ook wel genoeg is om de 2 ton aan gewicht voort te bewegen. Om performance gaat het ook niet, meer om aankleding.

De lakkleur is Marakesh Brown, terwijl in het interieur Merino Platinum leer is toegepast. Op hoofdsteunen en iDrive knop vinden we het embleem van de VAE terug. Op de achterklep is tot slot ‘UAE 40 years’ in een chromen lijst gegraveerd.