BMW presenteert de BMW ActiveHybrid 5 op de Tokyo Motor Show 2011.

BMW presenteert de BMW ActiveHybrid 5 op de Tokyo Motor Show 2011.

 

 

 

 

 

 

 

De introductie van baanbrekende innovaties op het gebied van aandrijfsystemen ziet BMW als het consequent nemen van het rijplezier naar grotere hoogten, terwijl tegelijkertijd de vermindering van het brandstofverbruik en emissies naar steeds lagere niveaus gebracht worden. Op de Tokyo Motor Show 2011 (3-11 december 2011), is door de Duitse premium autofabrikant onderstreept hoe de tempo-setting van de ontwikkeling van expertise op dit gebied is met de presentatie van de volgende generatie BMW ActiveHybrid-technologie, nieuwe viercilinder benzinemotoren met BMW TwinPower Turbo-technologie en – voor het eerst in de Japanse markt – een zes-cilinder in-lijn dieselmotor met BMW BluePerformance-technologie. Dit jaar is de Tokyo Show is gastheer van de wereldpremière van de nieuwe BMW ActiveHybrid 5. De full-hybrid Sedan brengt een zes-cilinder-in-lijn benzinemotor, een elektrische aandrijving, een acht-traps automatische versnellingsbak en een high-performance lithium-ion batterij. Dit pakket van technologie maakt het mogelijk het derde hybride model te worden wat gereden kan worden op puur elektrische energie. In de stad heeft de chauffeur een boost-functie voor het leveren van uiterst dynamische acceleratie, met de verbrandingsmotor uitgeschakeld. De BMW ActiveHybrid 5 komt ook met een wereldwijd unieke intelligent energie management systeem, dat in combinatie werkt met het navigatiesysteem.

De leden van de nieuwe generatie viercilinder benzinemotoren met BMW TwinPower Turbo-technologie ziet men niet alleen in actie onder de motorkap van de nieuwe BMW 1-serie, maar ook in de BMW X1 xDrive20i. BMW TwinPower Turbo-motoren zijn ook de hartslag van de nieuwe BMW 6 Serie Coupe. Ook hier weer is het rijplezier op een ​​nieuw niveau met een efficiëntie zonder weerga in dit marktsegment.

Met geavanceerde diesel technologie, waaronder BMW BluePerformance, zet BMW nog een stap als het gaat om het drastisch terugdringen van de emissies op de weg. Inderdaad, Japan is zich nu aan het voorbereiden om zijn eerste diesel BMW te verwelkomen. De BMW X5 xDrive35d BluePerformance combineert het sportieve, met de imposante trekkracht en voorbeeldige uitstoot van de 3,0-liter zes-cilinder-in-lijn motor. Naast een roetfilter en oxidatiekatalysator, beschikt het systeem over een AdBlue-systeem met ureum-injectie om de NOx-niveaus in de emissie van de auto te verminderen. BMW BluePerformance-technologie maakt hiermee zijn uitstoot van uitlaatgassen zo schoon mogelijk en voldoen aan ’s werelds strengste emissienormen.