BMW M135i (320 pk)

BMW 135i

Goedemorgen, kijk eens wat we hier hebben! Een extra hete & snelle variant van de nieuwe BMW 1 Serie. Maak kennis met de 3-deurs BMW M135i, het eerste product van BMW M Performance zonder dieselmotor. Onder deze motorkap ligt namelijk een heerlijke geblazen zes-in-lijn. Blijkbaar zijn ze het bij BMW nog niet verleerd.

Tijdens de autoshow van Geneve zou BMW deze hete versie van de 3-deurs 1 Serie willen onthullen en dan komen we er ook achter hoeveel vermogen de auto precies heeft. Voorlopig moeten we het even doen met de geruchten die stellen dat het 320 pk gaat worden, al wordt er ook gesproken over 340 pk. Ook zou er op termijn een xDrive (4WD) versie op de markt komen en een versie met 5 deuren.

En nog even voor de duidelijkheid: Dit is dus NIET de opvolger van de 1M Coupé. De 1M is gebaseerd op de 1 Serie Coupé en deze M135i is gebaseerd op de 1 Serie hatchback. Je moet deze auto eerder zien als ‘opvolger’ van de 130i, maar dan met fors meer vermogen.

Ook is het goed om te zien dat BMW toch nog een 6 cilinder in de 1 Serie hatchback lepelt, sommige mensen waren namelijk bang dat die alleen nog maar in de coupe/cabrio leverbaar zou worden.

Bron: Autoblog op MSN