Op vakantie met de 7, of toch niet?

Bed & Breakfast is leuk om te doen, je komt nog eens mensen tegen die je anders nooit zou zien. Zelf op vakantie gaan is er op die manier al jaren bij ingeschoten, eigenlijk ben ik het hele jaar sowieso al op vakantie. Dus ik voel de noodzaak er niet zozeer van. Voor Miki ligt dat anders, zij wil er wel eens tussenuit en dan gaan je plannen maken. De bijna maandelijkse ritjes naar Nederland en België zijn meer een gewoonte dan een uitje geworden. Tijd voor iets totaal anders!!

Zwitserland? Nee, daar zijn we al geweest. Buiten dat heeft Miki een verschrikkelijke hekel aan Zwitserland omdat haar ex er met een Zwitserse strijkplank vandoor gegaan is. Uhhh, even uitleggen misschien? Ok, een vrouw die aan de achterkant totaal géén uitstulpingen heeft, en aan de vóórkant ook niet !! Zeg maar een “platte-lands” vrouw uit de bergen. Daarbij een gezicht heeft alsof het als roostertje voor de strijkbout heeft gefungeerd en benen waarvan het eerste het beste camping tafeltje in de lach schiet. Bij tegenwind flapperen de kleinste maat panty’s zo’n 15 centimeter achter haar onderstel aan. Een strijkplank dus!! Zwitserland gaat het niet worden. Wat dan wél? Ik zal jullie alle andere opties besparen, we gaan naar de mondaine Côte d’Azur !

Met nog twee weken te gaan, voordat we eindelijk eens samen op vakantie kunnen, besluit de 7 ineens te gaan protesteren. Een hoog gierend geluid komt er onder de kap vandaan. Ook wordt er witte rook bij een koude start uit de uitlaten gejaagd, dat heeft de 7 daarvoor nooit gedaan. Zeker niet in de zomer, dus tijd om op onderzoek uit te gaan. De muliriemen misschien, of de aandrukrollen? Nee, het geluid komt ergens anders vandaan. Intussen gaat de 7 steeds onrustiger lopen en op een bepaald moment, in een vlaag van verstandsverbijstering trek ik met lopende motor de peilstok een stukje omhoog. Heej, nu is het gieren ineens weg! Bij het terugplaatsen van de peilstok wordt deze bijna uit mijn hand getrokken, om het vervolgens weer op een janken te zetten.

Eens even kijken, kan ik me vaag iets van herinneren, dus ik spit het forum maar weer eens om. En ja hoor, bijna 100 procent kans dat het vacuüm membraan kapot is.
Niets aan de hand, gewoon even bestellen inclusief de pakkingen. Natuurlijk is hetgeen ik nodig heb weer niet op voorraad, een week later zal alles er zijn. Geen paniek, ik heb nog 12 dagen voordat de 7 vakantie-klaar moet zijn. Met een deadline van nog 5 dagen haal ik de onderdelen bij de dealer op en ga aan de knutsel!

Voordat ik de onderdelen ophaalde had ik al een poging gewaagd om het complete membraanhuis eraf te halen zonder het inlaatspruitstuk te verwijderen. Na een paar uurtjes en de nodige pleisters heb ik het opgegeven. Lezen is ook een vak, ik had de instructies voor de “quick fix” verkeerd begrepen. Als jullie denken dat ik eigenwijs ben, dan zou je mijn moeder eens gekend moeten hebben. Ik schuif het af op een genetische afwijking. Niet mijn fout, en wat voor excuses kan ik nog meer verzinnen?

Aan de slag, al het gereedschap heb ik bij de hand en vol goede moed begin ik aan de demontage van het inlaatspruitstuk. Het is niet de eerste keer dat ik het spruitstuk eraf haal dus ik weet nog welke volgorde ik moet volgen. Alles gaat dan ook voorspoedig, geen afgebroken boutjes, geen muurvast zittende aansluitingen en binnen een ruim half uurtje ligt het beest los in de tuin. Relaxed voorzie ik het spruitstuk van nieuwe onderdelen en pakkingen. O ja, even een paar foto’s maken, anders geloven ze me op het forum niet. Daar zitten mensen met een afwijking, die geloven het alleen als er foto’s bij staan…..

Helemaal vers gaat het spruitstuk weer terug de motorruime in, ik schroef het op zijn plaats en ga de injectoren terug zetten. Hé, waar zijn de rubber ringetjes gebleven??
Het zal toch niet waar zijn!? De 7 heeft besloten niet mee te werken aan de vakantieplannen en doet er werkelijk alles aan om ons niet richting Côte d’Azur te laten vertrekken. Heb ik weer, een 7 met een minderwaardigheids complex. Durft zich gewoon niet te laten zien tussen de Lamborari’s, de Porcherati’s en de Rollsssstoelen!! Verwend kreng, roep ik naar de 7, in je eigen speeltuin ben je de grootste maar in een andere speeltuin durf je niet te komen? Slap hoor.

Wordt vervolgd.
Nico.