Op vakantie met de 7, misschien toch?

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de Z3 coupé wél zin heeft in vakantie, gewillig brengt hij mij door de hele omgeving om onderdelen voor zijn grote broer op te halen.
Op die manier komt de gedachte om met de Z3 te gaan wel heel prominent naar voren. Je hoort het kleintje bijna smeken, “Ik wil mee, ik wil mee … please!!”. Vooralsnog blijft het bij de gedachte dat er een mogelijkheid bestaat.

Ik ga op zoek naar de vermiste rubber ringetjes. Van de 5 vermisten vind ik er 4 terug, het zal toch niet zijn dat er 1 in de motor gevallen is? Om zeker te zijn gaat het spruitstuk er weer vanaf, ik kan zoeken tot ik een ons weeg maar het laatste ringetje is en blijft onvindbaar. Nog 3 dagen tot de deadline, de dealer bellen en dan een week op een ringetje gaan wachten behoort niet tot de opties. Kom op, hoe moeilijk kan het zijn om een ringetje in die maat te vinden? Na het bezoek van de derde bouwmarkt en de tweede sanitair-boer begint het er donker uit te zien. Ze barsten van het rubber, maar die maat?? Nee mijnheer, dat is een hele speciale! Ja, ga me even lopen vertellen dat mijn vakantie nu van een rubber dingetje afhangt, dat wist ik al! Ik probeer te relativeren en bedenk dat mijn geboorte waarschijnlijk ook te maken heeft gehad met het missen van één klein stukje rubber.

Wanhopig ga ik nog bij enkele autobedrijven langs, maar als ze horen dat het uit een BMW komt gedragen ze zich ineens of je een besmettelijke ziekte hebt. In jullie auto’s zitten toch ook injectoren? “Jawel, maar wij zijn niet zo dom om de ringetjes kwijt te raken.” Vervangen jullie die nooit?? “Uhh, nee…“ Ik weet wel waarom, vóórdat die ringen aan vervanging toe zijn ligt het gemiddelde Franse koekblik al bij de recycling! Heb je nergens een sloper staan? Ik zie er zo al vier in de showroom. “Dat zijn diesels mijnheer.” Tja, ik had het kunnen weten!
Wat is wijsheid? Ik ga eens proberen een andere BMW dealer te vinden die wel snel kan leveren. Ik zit tussen 3 dealers in die allemaal ongeveer op gelijke afstand gevestigd zijn, ja 70 kilometer verderop! De dealer in Niort belooft mij de ringen de volgende dag te kunnen leveren, doe er dan maar meteen 16 dan heb ik daar geen omkijken meer naar.

De volgende ochtend, 2 dagen voor de deadline. Ik bel vol goede moed de dealer in Niort, Heeft U de ringen al ontvangen? “Momentje alstublieft”, hij legt de hoorn van de telefoon op de balie en vanaf die balie kan ik meeluisteren hoe de magazijnmeester zijn hulpjes opdracht tot zoeken geeft. Na drie minuten, “Mijnheer?” Ja? “De ringen zaten niet bij de levering van onderdelen vanochtend”. En dat moet ik leuk vinden? Nou, je hebt ze beloofd dus haal ze maar uit een andere auto dan. “Dat kan helaas niet.” Hoezo? Heeft je monteur spontaan Parkinson gekregen of heb je ook de hele showroom vol staan met diesels? “Inderdaad, hoe weet U dat het allemaal diesels zijn?” Nou m’n beste, daar hoef je nu niet bepaald helderziend voor te zijn in tractor-land. Morgen bel ik niet, dan sta ik gewoon om 10 uur aan de balie. Dus ik zou zorgen dat ik ze heb als ik jou was !!

De laatste dag, om 9 uur ’s morgens staat de Z3 al weer breed naar mij te glimlachen en binnen een klein uurtje brengt hij me zonder klagen naar Niort. Ik loop naar de onderdelenbalie, en wordt vriendelijk begroet. “Goedenmorgen, wat kan ik voor U doen?”, ik kom mijn ringetjes ophalen. Als gestoken door een wesp schiet hij twee keer, één keer in de stress en één keer het magazijn in. Trots komt hij met een klein zakje terug, legt het op de balie en zegt zonder te blozen: “Dat is dan € 44,- alstublieft”. Wazzeggu ?? Dat is nog duurder dan een gezinsverpakking anti-soa !! Maar ik heb ze nodig dus ik mopper niet, reken de krengen af en verdwijn zo snel mogelijk richting huis. De Z3 heeft er lol in, de Gendarmerie wat minder, we worden beide nagestaard door de snelheidsmetende smurfen. Niets meer van gehoord dus die zijn vergeten te meten. Het valt voor een ambtenaar ook niet mee om bij mooi weer ’s morgens ook nog eens te moeten werken. Ik heb met ze te doen, echt hoor!

Thuisgekomen zwaai ik het zakje met ringen tergend voor de neus van de 7 langs, kijk eens wat ik hier heb. Wij gaan morgen op vakantie !! Ik kan de 7 bijna horen denken… Oh Merde, heeft hij het toch voor elkaar gekregen !!

Wordt vervolgd.
Nico.