De leenauto, deel 1.

Het zat er al een tijdje aan te komen, mijn 7 moest terug om de versnellingsbak van een nieuw brein te voorzien. Op zich geen probleem, maar ik wist al van te voren wat de leenauto zou worden. Ik heb mijzelf dan ook de meest vreselijke scenario’s voorgesteld, midden in de nacht zwetend wakker worden na een droom over het ding. Niet dat je zegt dat ik ernaar uitkeek zal ik maar zeggen. Als je het hebt over een beetje zoals de 7, kleiner mag natuurlijk altijd maar binnen bepaalde grenzen, zou het acceptabel geweest zijn. Maar nee, dit ding is kort geleden uit een intersport vestiging ontsnapt in de “flashy” modekleuren babybleu en zilvergrijs. De reclame van het bedrijf moest zo klein geschreven worden dat alleen hardcore bumperklevers het kunnen lezen. Waarom? Simpel, anders past het er niet op!

Dat is voor het betreffende bedrijf niet zo erg, de doelgroep van Audi, BMW en Mercedes rijders wordt op die manier prima geïnformeerd over de naam en de website. Beetje jammer is dat de extensie punt-nl op de zijkant terecht gekomen is. Kon ook niet anders, als het nu Nike of Puma geweest was had het wel gepast. Iedereen weet natuurlijk dat Puma een afkorting is van “Probeert U Maar Adidas”, maar zelfs daarachter past de punt-nl niet. Dus laat staan als je aankomt met een website zoals www.mobiliteitsservice-Thomassen-punt-nl.
En dan vinden ze het vreemd dat je bumperklevers achter je hebt, ik kan me de discussies in de auto’s die erachter rijden wel een beetje voorstellen.

Bestuurder: “Gôh, wat staat daar nou? Even wat dichterbij gaan kijken”, Zijn vrouw: “Volgens mij wordt het weer tijd dat je bij specsavers langsgaat”! Bestuurder: “Hoezo? Kan jij het dan lezen”? Vrouw: “Natuurlijk wel, ik heb geen bril nodig”. Bestuurder: “Nou, wat staat er dan”? Vrouw: “Ach, gewoon weer een webadres”. Bestuurder: “Ja, dat had ik ook al begrepen”.
Vrouw: “Waar vraag je dan om”? Bestuurder: “Oh shoot, politie achter me”!
Agent: “U was aan het bumperkleven mijnheer”. Bestuurder: “Dat komt door twee dingen agent, op de eerste plaats was het internetadres op die auto vóór me veel te klein om te lezen, en op de tweede plaats weigert zij hiernaast me te vertellen wat er stond”.
Vrouw: “Ik heb het hem verteld hoor agent, maar meneer eigenwijs wilde weer eens niet toegeven dat hij een nieuwe bril nodig heeft”!!

Zoiets dus, is de beste man al 400 euro kwijt en weet hij nog steeds niet waar hij terecht kan om zijn versnellingsbak te laten maken als dat nodig is. Vrouw boos want die krijgt geen nieuwe schoenen die maand, zelfs niet van Adidas, man boos want die kan elke vorm van lichamelijk contact de eerst komende 4 weken wel vergeten, met zijn eigen vrouw dan hè… En dat allemaal omdat het ding gewoon te klein is om er veel leesbare text op te zetten.

Om alle suspensie weg te nemen, we hebben het hier over een gymschoen. En niet zomaar één, een hele luxe ook nog! Daarover later meer. Peter (Thomassen) blijkt wél erg gecharmeerd te zijn van zijn sportschoen, mijn eerste vraag was: “Waar is de rechter schoen gebleven?”. Na een motiverend praatje van zijn kant “dat het me best zal gaan verbazen” en “dat mijn vrouw er voor zichzelf straks ook wel zo één zou willen” omdat het “zo verschrikkelijk handig en leuk is”, laat ik hem mij met gemengde gevoelens de verdere introductie aan een voor mij totaal onbekende wereld van voortbewegen afmaken.

Voor mij staat een ( niet lachen ) Smart !! Een afzichtelijk geval waarvan de twee deuren op het eerste gezicht méér dan de helft van de gehele carrosserie uitmaken. Peter nodigt mij uit om op de bestuurdersstoel plaats te nemen, schoorvoetend accepteer ik zijn uitnodiging.
Ok, ik zit, Peter komt op de passagiersstoel zitten en zegt mij mijn voet op de rem te zetten. Goed, ik trap op de rem, het ding zal er toch niet uit zichzelf vandoor gaan? Peter steekt de sleutel ergens diep tussen de stoelen in het contactslot en start de Smart. Je hebt geen toerenteller nodig want de vibraties in je billen laten je op obscene wijze weten dat de motor loopt. Ik word er niet warm van, zoiets als een 9 jarig meisje. Bel maar eens als je 18 bent, dan kan ik er misschien wél opgewonden van raken.

Wordt vervolgd.
Nico.