Rapportage FNBC Dag 2012

De FNBC (Federatie van Nederlandse BMW Clubs) heeft op zaterdag 19 mei een dag georganiseerd waarbij alle BMW liefhebbers van bij de FNBC aangeloten clubs bij elkaar gebracht werden om elkaar te ontmoeten en elkaars passie voor BMW te delen.

 

Uiteraard ontbrak hierbij de importeur zelf niet. Deze had voor de gelegenheid een hele delegatie nieuwe BMW M modellen meegenomen waaronder de nieuwe BMW M6 Cabriolet. Maar vooral de BMW clubs hebben het BMW gevoel duidelijk uitgedragen en modellen laten zien die niet meer dagelijks op onze wegen te zien zijn. Wat dacht je van een originele BMW 507 uit 1957. En de eigenaar was niet bang om hem de sporen te geven op de kombaan van het RDW circuit. Naast de mogelijkheid om in contact te komen met de collega clubs waren er ook mogelijkheden om met je eigen BMW op de uitdagende kombaan te rijden en er werden zelfs speciale BMW’s beschikbaar gesteld om over de slip- en driftbaan te rijden. Er was een behendigheidparcours uitgezet voor zowel auto al motorliefhebbers. Ook aan de kleine BMW liefhebbertjes was gedacht en daarvoor was een groot spring-klim- en klauterkussen geregeld.

 

 

 

 

 

 

 

Ook waren er diverse bedrijven aanwezig die je bijvoorbeeld konden voorzien in het beste advies voor de reconditionering van uw BMW. Of je zocht nog net dat ene BMW modelletje. Daarnaast was ook BMW Financial Services aanwezig zijn met verzekeringen die precies afgestemd zijn op de wensen van de BMW rijder.  Er werden ook rondjes gereden met een BMW ActiveE, de elektrische BMW 1 Serie waarvan bij wijze van proef 30 exemplaren in Nederland worden ingezet. Je kon hierbij instappen en ervaren hoe het is om elektrisch te rijden.

 

Er waren vele BMW Clubs aanwezig met hun pronkstukken. De BMW E31 Club had een hele rij 8-series staan. En ook de BMW 7 Club Nederland was aanwezig met hun luxe limousine’s. Het viel op hoeveel BMW 02′s er waren. Bijna elk model was aanwezig, waaronder zeldzame cabrio’s en twee 2002 Turbo’s. Er werd onderling veel gesproken met elkaar en ik denk dat er weer vele tips over en weer zijn gegaan. Iedereen was razend enthausiast. En laten we de motorenliefhebbers niet vergeten. Ook die waren in grote getallen naar Lelystad gekomen.

Al met al meer dan voldoende om een BMW liefhebber een dag lang te vermaken! Volgend jaar weer mensen.