Mijn nieuwe 740i, de beslissing.

De 7 loopt, stuurt en schakelt zoals het hoort. Vanwege de bange Vlad heb ik geen uitgebreide proefrit gemaakt maar ben op de lokale landwegen gebleven. Het voelt goed aan, geen trillingen of wat dan ook. Gewoon goed. Wel valt op dat het airbag lampje blijft branden en de linker buitenspiegel niet electrisch verstelbaar meer is.
In mijn gedachten koppel ik die twee dingen aan elkaar, als ze geprobeerd hebben de spiegel te repareren en daarbij de airbag los hadden kan die foutmelding ontstaan. Kwestie van resetten en alles is weer in orde, maar wel 2 puntjes op de lijst erbij.

Tijd om de balans op te maken en bij mijzelf te raden gaan of deze 7 voor die prijs de moeite waard is. Daarbij wordt ik natuurlijk gehinderd door een vrouw die het een geweldige auto vindt, een volledige BMW analfabeet en een zenuwachtige verkoper.
Ik wil zelf de autopapieren wel eens zien en ga die uitgebreid bestuderen. Blijkt dat Vladimir de auto nooit op zijn naam op kenteken heeft gezet dus de laatste eigenaar is meteen ook de eerste eigenaar volgens de Fahrzeugbrief. Maar 1 eigenaar en een weggelopen Rus als “hobby-tussen-verkoper”. Ik mis nog een papiertje, de TUV is er niet bij. Volgens Vladimir geen enkel probleem. Ja ja, maar zonder geldige TUV krijg ik geen uitvoerkenteken. En nu heb ik ineens 2 tegenstanders, Mick Jagger zweert bij een 5-daags kenteken en dan is het geen probleem volgens hem. Ja lekker, ik weet hoe lang het duurt voor ik een certificaat van conformiteit heb in Frankrijk dus ik wil een rode die op zijn minst 4 weken geldig is.

Tijd om te onderhandelen. Dat gaat wel onder de voorwaarde dat Vlad meegaat naar het Strassenverkehrsambt om hen ervan te overtuigen dat de TUV papieren niet nodig zijn zoals hij beweerd. Buiten dat heb ik nog een lijstje en een extra overnachting. Alles bij elkaar doe ik een bod van 1000 euro onder de vraagprijs. Na wat heen en weer bieden komen we uit op 800 euro minder, we schudden elkaar de hand en de deal is gesloten. Nu nog iets om te overnachten.

Is er een hotel in de buurt? “Ja hoor, geen probleem”. Mooi en waar mag dat dan wel zijn? “Rij maar achter me aan dan breng ik jullie wel even”. Oké, is dat duur? “Niet echt”. Ik ben benieuwd! Na een paar bochten rijden we het terrein op van een oud “route 66” motel. Het was zo gestolen uit een spookstad in de USA, inclusief het “Norman Bates”gevoel. Je weet wel uit die griezelfilm van Alfred Hitchcock. Mick Jagger was meteen in zijn element. Miki en ik hadden zoiets van “dit meen je niet”! De publieke meisjes stonden al te wachten, blacklights in de car poorten, en paarse nep-zijden lakens. Persoonlijk vond ik het wel intigrerend maar kreeg meteen een tik op mijn achterhoofd toen ik mijn blik liet afdwalen naar de meisjes van plezier.

Wat kost dat? De kamer natuurlijk, niet de “extra service”! 60 Euro, en daarmee zijn ze behoorlijk duurder dan de gemiddelde ETAP-hotels, de crisis is daar ook al toegeslagen. Nou Vlad, punt je oren nog iets meer want er gaat nog iets van de prijs af voor jou! Maar eerst eens eten ergens, het is inmiddels 8 uur en ik barst van de honger. Eten kon je er niet, snoepen wel maar dat was geen optie. Dus afgesproken met Vlad dat hij ons de volgende ochtend om 10 uur komt ophalen en we gaan op weg naar het centrum van Offenburg voor het diner.

Zwiebelrostbraten und ein grosses bier!! Zal best wel verkeerd geschreven zijn maar op dat moment was het eten en drinken belangrijker. Ontzettend lekker gegeten voor drie keer niks en toen weer terug naar “heartbreak motel”. Miki durfde zich niet uit te kleden en is in haar kleding gaan slapen, als oud militair in het Belgische leger had ze haar lesje wel geleerd. Het enige wat ontbrak was het wapen onder haar kussen, vreemd dat het juist die nacht in haar herinnering opkwam. Ik moet zeggen dat het best wel anders was dan wat we gewend zijn, maar ik vond het wel spannend. Zo spannend dat ik de hele nacht als een blok geslapen heb.

Ontbijt doen ze niet aan en om 9 uur stond Mick alweer op de deur te bonzen. Hij had broodjes gehaald bij de plaatselijke bakker en voor het ontbijt was er een “Imbiss” aan de ander kant van het hek. 20 Meter lopen, en dat zonder eerst koffie gehad te hebben. Daar kwam ook een “werkend meisje” van de avond tevoor aangelopen, in het half schemer zag het er toch wel beter uit dan in de volle ochtendzon, maar die was natuurlijk de hele nacht aan het werk geweest. Toen ze 2 broodjes bestelde met een diepe stem stikte ik zowat in mijn koffie. Het duo M&M had de grootste lol, nou mooi is dat, doe mij maar even een nieuw bakkie koffie. Met een brede begrijpende glimlach van de bedienende dame kreeg ik dat binnen de kortste keren aangereikt, ze had het schijnbaar al vaker meegemaakt.

Wordt vervolgd.
Nico.