BMW neemt voorschot op 4-serie coupé

AMSTERDAM – De nieuwe 3-serie sedan en Touring mogen momenteel de kopers dan al inpakken met hun allround kwaliteiten, coupéliefhebbers moeten het nog met een auto van de vorige generatie doen.

 

 

 

 

 

 

In Detroit neemt BMW alvast een voorschot op de opvolger, de 4-serie.

Inderdaad, een voorschot. Volgens het Amerikaanse Car and Driver kiest BMW er namelijk voor om de coupé in januari eerst als concept-car te tonen. De onthulling van de definitieve auto staat dan gepland voor een latere show, bijvoorbeeld de Autosalon van Genève.De naam van de auto is een van de grote mysteries van 2013. Want 3-serie Coupé klinkt dan weliswaar lekker vertrouwd, volgens diverse insiders stapt BMW volgend jaar over naar 4-serie.Deze naam gaat het merk dan niet alleen gebruiken voor de coupé en de cabriolet, maar ook voor een Gran Coupé. De M3 Coupé gaat in dat geval dus zeer waarschijnlijk M4 heten. BMW bevestigt deze naamswijziging overigens niet.

Onder de kap van de gewone versies van de 4-serie komen de bekende motoren te liggen, 2,0-liter viercilinders en 3,0-liter zescilinders. Een M Performance-diesel is ook een logische optie. Als het door ons geschetste tijdspad klopt, dan verwachten we de 4-serie medio 2013 bij de dealers.

Door: Autoweek .