BMW M6 Gran Coupe. De ultieme combinatie van prestaties en luxe.

P90108969-highRes

München/Rijswijk. De BMW M6 Gran Coupe is de derde variant van de BMW M6 naast de bestaande Coupe en Cabrio. Deze nieuwste toevoeging aan het M gamma brengt de gebruikelijke sportieve M kenmerken samen met extra luxe en esthetiek. De BMW M6 Gran Coupé staat aan het begin van de zomer in de showroom.

Een derde instantie variant van de BMW M6 high-PRESTATIES sportwagen is ingesteld om te worden gepresenteerd voor de eerste keer als de BMW M6 Gran Coupe voegt zich bij de bestaande Coupe en Convertible modellen in de line-up. Het nieuwe lid van de M6 familie brengt gebruikelijke M prestatiekenmerken met extra porties van luxe en esthetiek. De hoogtoerige V8 enginewith M TwinPower Turbo-technologie en 412 kW/560 pk stuwt de BMW M6 Gran Coupe van 0 – 100 km / h (62 mph) in 4,2 seconden. En de elegant sportieve lijnen van de vier-deurs Coupe worden aangevuld met op maat gemaakte functies, zoals de koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) dak. De grotere binnenruimte van de BMW M6 Gran Coupe kunnen twee passagiers achterin genieten van royale niveaus van comfort aan boord, en er is nog een derde achterbank voor gebruik op korte afstanden.

Design: de schoonheid van de majestueuze vermogensafgifte.
Hallmark M ontwerp eigenschappen die rechtstreeks beïnvloed door technische overwegingen – zoals koellucht eisen, chassis geometrie, gewicht balans en aerodynamica – open een helder venster in het prestatievermogen van de BMW M6 Gran Coupe. De voorkant van de auto wordt gedomineerd door de grote luchtinlaten, standaard Adaptive Headlights LED en een M nieren speciaal voor dit model. Van de kant, de eerste vier-deurs Coupe in de BMW M GmbH gelederen is duidelijk te onderscheiden van de BMW M6 Coupe dankzij de achterdeuren en 113-millimeter langere wielbasis. De lage daklijn vlot wordt in het achterste, de slangkoppelingen lijn – die neemt in de deuropeners – en zijruiten tot ver in de C-stijlen accentueren de dynamische uitgerekt silhouet.
Prominent wielkasten trekken het oog op een spoorbreedte die specifiek zijn voor de BMW M6 Gran Coupe. De karakteristieke M kieuwen, aerodynamisch geoptimaliseerde buitenspiegels, standaard BMW Individual hoogglans Shadow Line pakket en exclusieve 20-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak design onderstrepen de auto opvallende verschijning, net als een andere M handtekening – dubbele uitlaatpijpen geplaatst aan de randen van de achterplaat. Ook geïntegreerd in de achterbumper, en belast met de taak van het optimaliseren van de luchtstroom langs onderkant van de auto, is een diffuser gemaakt van CFRP.
Deze uiterst lichte, indrukwekkend sterk high-tech materiaal wordt gebruikt in de bouw van het dak ook. Hier de zichtbare carbon structuur biedt een blikvanger, evenals een dynamische uitsparing in het midden van het dak. Deze uitsparing wordt verwezen stilistisch in de auto, de antracietkleurige Alcantara hemelbekleding verkrijgen van een centraal gedeelte in leder.
Emuleren de harmonieuze mix van atletische bekwaamheid en elegantie belichaamd door het design van het exterieur, de kenmerkende M cockpit combineert sportwagen stijl met royale niveaus van de ruimte en een luxe ambiance. De bestuurder en voorpassagier kunnen zich verheugen op M sportstoelen met geïntegreerde riem gidsen. En de BMW M6 standaard specificaties Gran Coupe’s ook Merino lederen bekleding met uitgebreide functies. De achterste compartiment biedt twee of drie zetels, de rugleuningen waarvan kan splitsen en klap in een verhouding van 40: 60 tot boot capaciteit te verhogen van 460 tot maar liefst 1.265 liter.

V8-motor met M TwinPower Turbo-technologie, zeven-snelheid
M Double Clutch Transmission met Drivelogic, Active M Differential.
De aandrijflijn technologie onder de huid van de BMW M6 Gran Coupe staat in voor de prestatie-eigenschappen voor die M Auto’s staan ​​bekend. De V8-motor met M TwinPower Turbo-technologie levert 412 kW/560 pk. De technische tovenarij omvat een paar twin-scroll turbo, een cross-bank uitlaatspruitstuk, High Precision directe benzine-injectie, Valvetronic variabele kleptiming en dubbele VANOS continu variabele nokkenas controle. De 4.395 cc unit houdt maximumkoppel van 680 Newtonmeter (502 lb-ft) van de tap tussen de 1.500 en 5.750 toeren per minuut, terwijl de maximale output wordt ontwikkeld tussen de 6.000 en 7.000 toeren per minuut. Het motortoerental tot maximaal 7200 rpm. De BMW M6 Gran Coupe sprint van 0 naar 100 km / h (62 mph) in 4,2 seconden op de weg naar een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 mph km/h/155 (305 km/h/189 mph als de optionele M Driver’s Pakket is opgegeven). Gemiddeld brandstofverbruik in de EU-testcyclus bedraagt ​​9,9 liter per 100 kilometer (28,5 mpg imp) en CO2-uitstoot zijn 232 gram per kilometer.
Het verzorgen van vermogensoverdracht is een zeven-speed M Double Clutch Transmission met Drivelogic. De transmissie elektronisch management systeem zorgt ervoor dat de juiste versnelling is geselecteerd voor optimale tractie. Het biedt ook de bestuurder een functie Launch Control voor maximale acceleratie, Low Speed ​​Assistance voor extra comfort en de Auto Start-Stop functie om de efficiëntie te verbeteren.
Onder bijzonder dynamische acceleratie uit bochten, maar ook in lastige weg-en weersomstandigheden, de Active M Differential aan de achteras verdeelt het motorvermogen tussen de afzonderlijke wielen om maximale tractie-effect. De elektronisch gestuurde multi-disc limited-slip differentieel werkt hand in hand met de DSC (Dynamic Stability Control) systeem en splitst aandrijving tussen de rechter en linker achterwiel snel en precies naar gelang de situatie bij de hand.

Chassis technologie ontwikkeld M specificatie.
Het chassis technologie van de BMW M6 Gran Coupe is ook gericht op het gebruik van de auto sportieve potentieel in de zaak van de hoogste prestaties. Net als de integrale achteras, de double-wishbone vooras heeft specifieke kinematica en onderdelen vervaardigd van gesmeed aluminium. Chassis bevestigingen met behulp van grote panelen zorgen voor dynamische krachten worden gelijkmatig doorgegeven aan het lichaam. De BMW M6 Gran Coupe is standaard uitgerust met een M-specifieke versie van de Dynamic Damper Control systeem en hydraulisch variabele verhouding rack-and-pinion besturing met de M Servotronic functie.
Als alternatief voor de standaard high-performance compound remsysteem, kan de BMW M6 Gran Coupe ook worden besteld met M carbon-keramische remmen. Gemaakt van een nieuw type van carbon-fiber verbinding keramiek, de schijven beschikken over een nog grotere weerstand tegen hitte, een lager gewicht en een uitzonderlijke weerstand tegen slijtage.
Rondom de versnellingspook op de middenconsole van de BMW M6 Gran Coupe zijn de knoppen gebruikt om alle instelbare aandrijflijn en het chassis functies configureren om persoonlijke smaak. De DSC mode kan de motor prestatiekenmerken, Dynamic Damper Control mapping, M Servotronic reacties en M DCT Drivelogic schakelprogramma onafhankelijk van elkaar worden gekozen. Dit alles betekent dat de bestuurder samen een gedetailleerde set-up en op te slaan die instellingen op een van de twee M Drive toetsen op het multifunctionele stuurwiel.

Exclusieve en individuele: hoogwaardig assortiment van apparatuur.
De standaard uitrusting van de BMW M6 Gran Coupe omvat 20-inch M lichtmetalen velgen, lederen bekleding, verwarmde bestuurder en voorpassagier, automatisch dimmende achteruitkijkspiegel en buitenspiegels, een alarmsysteem en de radio Professional met hi- fi luidsprekers. Beschikbaar als een alternatief voor de standaard 2-zone automatische climate control is een 4-zone systeem met een bedieningspaneel in het achterste compartiment. Onder de andere hoogtepunten van de lijst met opties zijn M multifunctionele zetels, verwarmde achterstoelen, Comfort Access, een verwarmbaar stuurwiel, de Soft Close Automatic functie voor de deuren, elektrisch bediende zonwering, de nieuwe generatie van de Professional navigatiesysteem en een Bang & Olufsen High End Surround Sound System.
De BMW M6 Gran Coupe wordt ook geleverd met een verscheidenheid van BMW ConnectedDrive functies, zoals een M-specifieke BMW Head-Up Display, Park Distance Control, een achteruitrijcamera, High Beam Assistant, Speed ​​Limit Info, Lane Change Warning, Lane Departure Warning, Surround View en BMW Night Vision met persoonsherkenning. Klanten kunnen hun Apple iPhone of andere smartphones ook te integreren in de auto en gebruik maken van internet-gebaseerde diensten aan boord.